Vindmøller i Sejerøbugt vil være en mulighed for Kalundborg Kommune

Nyby møller 2

På kommunalbestyrelsesmødet onsdag d. 27/1 blev et høringssvar fra Kalundborg kommune til energi styrelsen stemt ned af et stort flertal. Ud fra den foreliggende VVM redegørelsen, så havde jeg gerne set et mere positivt svar af kommunen, hvormed jeg stemte nej.

En vindmøllepark vil være et flot symbol på en bæredygtig fremtid også for vores børn, børnebørn og oldebørn.

En møllepark på 200 MW vil give arbejdspladser, især midlertidige, men også blivende. Den vil give liv fra servicefirmaer med base i formodentlig i Havnsø eller Nyby havne.

VVM redegørelsen er et godt stykke arbejde og ja der er plads til små forbedringer som beskrevet i vores høringssvar, men man er ikke i tvivl om, at vindmølleparken vil kunne ses. Den er placeret imod Nord i forhold til Røsnæs, så lys og refleksioner bliver ikke et problem.

Der er taget mange hensyn og kun ved Nyby er parken så tæt som 4 km fra land. Alle andre steder er den noget længere væk. Møllerne på Asnæs er ca. 3 km fra Kalundborg by, og er et smukt symbol på den Kalundborg Kommunes grønne symbiose profil.

Det er useriøst, når vi kommunen antyder, at folkestemningen er imod parken. Det ved vi intet om. Jeg har talt med mange borgere, som er positive for parken og en bæredygtig fremtid.

Stemmen i kommunalbestyrelsen er på vegne af mig selv, samt halvdelen af den radikale bestyrelse. Vi har højt til loftet og plads til at være uenige og til at drøfte tingene.