Giver en havneudvidelse på Asnæs mening nu?

ny vesthavn

 

Illustration fra Kalundborg Havns Masterplan. Gul = fase 1, rød = fase 2 og blå = fase 3. 

Kalundborg havn har lagt billet ind på, at få lov til at lave broelementer til den kommende nye Storstrømsbro. Det vil havnen gøre for at skabe midlertidige jobs samt for at få finansieret en ny havneudvidelse. Det kan der være mange gode argumenter for, og Det radikale Venstre står da også bag masterplanen fra 2007.

Masterplanen blev lavet i 2007 og siden er meget ændret. Den nye færgehavn til Molslinjen, skulle have været fase 1 og have stået færdig i 2009. I dag har vi ikke en færge til Århus.

Dong Energy er nu så tæt på at have lukket Asnæsværket som de kan være. Der er kun blok 2 tilbage, som holdes i live af hensyn til en fjernevarmekontrakt, som mig bekendt binder Dong frem til 2017.  Lukkes Asnæsværket helt, så er Dong mig bekendt forpligtiget til at reetablere det oprindelige område, med mindre der laves andre aftaler.

Jeg ser nye muligheder og vil opfordre til, at vi husker på alle mulighederne i den kommende kommunalbestyrelse. Måske en opdatering af masterplanen med nye tal, vil være på sin plads? Hvad skal der ske med Dongs område? Hvad skal vi bruge færgepladsen til?

Det Radikale Venstre – Sammen Ka’ vi – Jeg vil Kalundborg.