Kalundborg skal have gladere medarbejdere

Kommunen skal have gladere, mere tilfredse og motiverede medarbejdere som tør tage mere ansvar. Kommunen er i dag topstyret med et manglende link direkte til de udførende. Ressource problemer eller dårlig ledelse identificeres ikke nødvendigvis, så problemerne kan afhjælpes, da signalerne fra bunden ikke har en sikker vej til toppen. Kommunalbestyrelsen skal tage initiativ til at få udført en årlig ekstern og anonym klimaundersøgelse. Ud fra den skal kommunalbestyrelsen være med til at beslutte, hvor der skal sættes ind.

jeppevalgkamp

Kan dette blot forbedre produktiviteten med 5 % og nedsætte sygefraværdet med 1 %, så er der rigtig meget at hente, som kan bruges til at gøre Kalundborg attraktiv for. I 2012 var Kalundborg Kommunes sygefraværd på 5,5 %, hvor kommunernes landsgennemsnit var 5,2 %. Det vil svare til at vi kan få bedre service for hvad der svarer til 240 ansatte mere. Dette er ambitiøst, men virksomheder før har vist, at der er meget mere at hente.

Jeg og det radikale venstre tror på, at vi ved at lytte til udfordringerne helt fra bunden af, kan få mere arbejdsglæde og større motivation blandt kommunens næsten 4000 ansatte.