Vi skal have de bedste skoler

jeppevalgkamp

Det skal vi for at gøre Kalundborg Kommune attraktiv. En af de ting en tilflytter familie kigger på, er om kommunen har et godt skolevæsen. Og tilflytning er ekstra nødvendigt for Kalundborg, da 2/3 af de unge helt automatisk fraflytter kommunen for at tage en videregående uddannelse.

Jeg bliver citeret på forsiden af Nordvestnyt 2. november, for at være en af de eneste kandidater der tør skrive til folkeskolen.dk, at det kan blive nødvendigt at lukke skoler. I 2008 blev der født 548 børn i Kalundborg Kommune. I 2012 blev der født 399. Skoler lukkes efter nuværende aftale, når der ikke kan skaffes 10 elever til en klasse med undtagelse af Sejerø skole, som har og skal være på specielle vilkår. Med det i mente, så tror og frygter jeg at det ikke kan undgås.

Når det sker eller måske allerede inden, så skal vi tage debatten ud fra kriteriet, at kvalitet er vigtigst. De lokale hensyn for skoler, må ikke bliver en hindring, for at vores børn kan få de bedst mulige skoler i fremtiden, da de er alt for vigtige for vores børn og kommunens fremtid. Jeg forestiller mig, at nye skoler bygget efter moderne standarder, kan afløse flere nedslidte og ændre skoler. Det vil give bedre kvalitet i undervisningen, da bygnings og energibesparelser kan bruges på at forbedre undervisningen.

IMG-20131102-00132