Kalundborgs kommende Vesthavn skal prioriteres

Min egen kreative visions kollage for hvordan Kalundborg vesthavn kan se ud i 2020

Min egen kreative visions kollage for hvordan Kalundborg vesthavn kan se ud i 2020

Læserbrev jeg har i nordvestnyt 19/10 2013.

Muligheden for at skabe en attraktiv by når siloen rives ned i 2015 ligger lige for. Der skal skabes en spændende havnefront med krydstogt pier, kulturhus/modtagecenter med tilhørende åbne områder for kommunens borgere og gæster.

Det skal ske som en vigtig brik i at gøre Kalundborg kommune til et sted som gæster vil besøge. Det giver en kommune tilflyttere vil vælge frem for Slagelse og Holbæk.  Det giver mulighed for en tredobling af besøg fra krydstogtsskibe. Det giver mange nye job. Det kan lokke flere nye virksomheder til. Det kan skabe en positiv spiral. Jeg kan se muligheder lige fra Sejerø i nord, til Birkegårdens haver i sydøst og Røsnæs i vest.

Det må ikke ende i en diskussion om hvem der skal betale mellem havn og kommune. Kalundborg kommune må gå ind i investeringen med hjælp for fonde. Nogen vil vente til havnen har 30 anløb med krydstogtsskibe. Men vi skal ikke vente, for hvad kommer først hønen eller ægget? Vi skal i gang med planlægningen. Jeg tror krydstogt pieren vil skabe grundlaget for Kalundborg som såkaldt Turn around havn og dermed 30 + krydstogtskibe om året.

Kalundborg skal være attraktiv. Sammen ka vi!