Vil regeringen fjerne toget mellem Kalundborg og København?

Den sidende regering gør i denne tid hvad den kan, for at ødelægge den kollektive trafik i region Sjælland. Når det gælder Nordvestbanen så besluttede den daværende regering ellers at Nordvestbanen skulle elektricificeres og at der bygges en ny station øst i Kalundborg. Det sidste for at understøtte pendlertrafikken til de mange jobs i Kalundborgs industri.

Men regeringen og LA trafikminister Ole Birk Olesen hader tilsyneladende offentlig miljørigtig transport og har hang til dyre biler, hvor afgifterne lettes for de rige. Det viser han tydeligt ved at han har i ly af natten har nedprioriteret elektrificeringen fra Holbæk til Kalundborg. Det har han og regeringen fordi det forsinkede signalprogram gør at man er nødt til at immunisere det gamle signalsystem på strækningen, hvilket er en fordyrelse. Problemet er så bare at de bestilte elektriske lokomotiver der skal stå for regionaltogs trafikken på Sjælland i det næste årti ikke kan køre til Kalundborg. Hvad er så planen?

Jeg vil foreslå at man holder fast i gennemførelsen af elektrificeringen og gennemfører immunisering af det gamle signalsystem hele vejen til Kalundborg. Det vil sikre at investeringen i den nye station øst får den ønskede værdi, og så vil det sikre at de købte tog kan køre på de strækningen, som de er købt til. D.v.s. sammenhængene togtrafik imod syd og vest på Sjælland uden at gamle dielseltog skal ose sig vej ind igennem København eller at Nordvestbanen deles op i to. For at få råd til det, så venter vi med at opgradere til det nye signalsystem, til den ekstra udgift til immunisering er afskrevet.