Kattegat forbindelsen skal bygges

Fredag d. 5. februar har Ole Glahn og jeg dette læserbrev i Nordvestnyt:
Kattegatforbindelsen vil være et stort aktiv for både Danmark som vækst region, men i særdeleshed også for Kalundborg Kommune. Kalundborg vil bogstavelig talt blive centrum af vækst region Danmark perfekt beliggende med dybvandshavn ud til Storebælt.
Derfor var det da også med nogen undren, at vi radikale i Kalundborg, for nyligt kunne læse, at transportminister Hans Christian Schmidt forsøgte at begrave broen.
Derfor drøftede vi sagen med vores transportordfører i folketinget Andreas Steenberg. Både han og partiet kan godt se mulighederne i broen. Derfor varede det da heller ikke længe før der kom en melding fra Det Radikale Venstre om at arbejdet med at få skabt grundlag for broen skal fortsætte. Det samme gjorde flere andre partier kort efter, og der er nu flertal uden om regeringen til at arbejdet fortsætter.
Lokalt er der bred enighed blandt partierne inklusive venstre, om at den bro er en god ide. Lad os fortsætte det gode samarbejde om infrastruktur til gavn for Danmark og Nordvestsjælland.
Ole Glahn
Jeppe Sørensen
Kommunalbestyrelsesmedlemmer

Vindmøller i Sejerøbugt vil være en mulighed for Kalundborg Kommune

Nyby møller 2

På kommunalbestyrelsesmødet onsdag d. 27/1 blev et høringssvar fra Kalundborg kommune til energi styrelsen stemt ned af et stort flertal. Ud fra den foreliggende VVM redegørelsen, så havde jeg gerne set et mere positivt svar af kommunen, hvormed jeg stemte nej.

En vindmøllepark vil være et flot symbol på en bæredygtig fremtid også for vores børn, børnebørn og oldebørn.

En møllepark på 200 MW vil give arbejdspladser, især midlertidige, men også blivende. Den vil give liv fra servicefirmaer med base i formodentlig i Havnsø eller Nyby havne.

VVM redegørelsen er et godt stykke arbejde og ja der er plads til små forbedringer som beskrevet i vores høringssvar, men man er ikke i tvivl om, at vindmølleparken vil kunne ses. Den er placeret imod Nord i forhold til Røsnæs, så lys og refleksioner bliver ikke et problem.

Der er taget mange hensyn og kun ved Nyby er parken så tæt som 4 km fra land. Alle andre steder er den noget længere væk. Møllerne på Asnæs er ca. 3 km fra Kalundborg by, og er et smukt symbol på den Kalundborg Kommunes grønne symbiose profil.

Det er useriøst, når vi kommunen antyder, at folkestemningen er imod parken. Det ved vi intet om. Jeg har talt med mange borgere, som er positive for parken og en bæredygtig fremtid.

Stemmen i kommunalbestyrelsen er på vegne af mig selv, samt halvdelen af den radikale bestyrelse. Vi har højt til loftet og plads til at være uenige og til at drøfte tingene.